0

Woolpower söker blivande sömmerskor till praktik- och utbildningsprogram

 
Företaget
Woolpower har ett stort fokus på hållbarhet och långsiktighet både innan, under och efter att ett plagg tillverkats. Kläderna ska vara tidlösa, funktionella och hålla mycket hög kvalitet i en strävan att motverka slit och släng.
Valet att behålla all produktion lokalt i Östersund skapar färre led i produktionskedjan att kontrollera. När du bär våra kläder kan du därför vara säker på att de har gjorts med ansvar för naturen omkring oss och arbetsmiljön för dem som jobbar för Woolpower.   
 
Som sömmerska på Woolpower kommer du att sy både underställ och förstärkningsplagg i stretchiga material som består av en löst stickad mix av merinoull och syntet. Våra sömmerskor kontrollerar och godkänner själva alla kläder de syr för att sedan märka plaggen med sitt namn som ett kvalitetssigill.
I och med att vi gör underställ och sockor hela vägen från garn till färdiga plagg kräver det att sömmerskorna kan hantera ett flertal olika maskiner. 
 
Praktik – och utbildningsprogram
Vi behöver inom den närmaste framtiden fler sömmerskor men på grund av rådande pandemi finns en osäkerhet kring hur försäljningen kommer att utveckla sig samtidigt som företaget vill förbereda sig på en större efterfrågan. Därför påbörjas nu ett praktik- och utbildningsprogram i samarbete med arbetsförmedlingen, där deltagaren inledningsvis får utföra sysslor som kräver kort introduktion för att sedan utbildas mot industrisömnad.
Förhoppningen är att efter sex månader ha en tydligare bild av framtiden och därmed kunna erbjuda anställning till de personer som blivit antagna till praktik- och utbildningsprogrammet.
 
Vi söker personer som har handlag för sömnad/handarbete, tidigare erfarenheter är meriterande men inte ett krav. 
Som person är du noggrann, uppskattar att ha mycket att göra och kan arbeta i högt tempo. 
Det är viktigt att du kan tala och förstå svenska.
 
Praktik- och utbildningsprogrammet är heltid under dagtid men blir du erbjuden anställning kommer även andra arbetstider vara aktuella som 2-skift förmiddag/eftermiddag, natt eller helgarbete. 
 
Programmet startar omgående med en sammanhållen period om 6 månader. 
Under praktiken har du aktivitetsstöd i samma nivå som du är berättigad A-kassa, är du ej berättigad A-kassa har du lägre ersättningsnivå. (Frågor kring detta tas med försäkringskassan).
 
Vi söker nu 6-7 deltagare och urval kommer att ske löpande. 
 
Krav:
Du som söker måste vara inskriven på arbetsförmedlingen och tillgänglig på fulltid.
 
Välkommen med din ansökan!
 

Villkor:
Anställningsform: Visstid
Varaktighet: 6 månader eller längre
Arbetstid: Heltid
Lönevillkor: Fast

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2021-06-30
Publiceringsdatum: 2021-01-13

Sök tjänsten här