Välj rätt strumpa

Sedan 1972 har Woolpower stickat sockor och strumpor för alla typer av väder och tillfällen i vår fabrik i Östersund. Vi har lärt oss vad som behövs för att göra en strumpa som håller dig varm och torr när du åker skidor, campar eller spenderar tid utomhus. Vår erfarenhet av kyla och funktionella produkter så har vi tagit fram ett sortiment av strumpor som passar till varje tillfälle, och som du kan lita på dem oavsett vilka äventyr du ger dig ut på.

För alla tillfällen

Vår långa erfarenhet och djupa kunskap om hur viktigt det är att ha torra och varma fötter återspeglas i vårt breda sortiment. Oavsett dina behov, håller Woolpowers strumpsortiment dina fötter i bästa möjliga form året runt.

Isoleringsskalan

Vi tillverkar strumpor i olika tjocklekar för olika aktiviteter, från tunna ullstrumpor till tjockare sockor i vårt unika material Ullfrotté Original. De tunnare Liner sockorna är klassiskt flatstickade strumpor med 60% merinoull och våra tjockare sockar är stickade i Ullfrotté i olika tjocklekar från 200-800.

Responsibly Made in Sweden

Allt är stickat, format och packat i vår fabrik i Östersund. De består till största del av merinoull men innehåller även en del polyamid, vilket ökar formstabiliteten och hållbarheten. Både LITE materialet i de tunna linerstrumporna och sockorna i ullfrotté har en utmärkt isolerande funktionalitet som tar tillvara på ullens egenskaper. De gör att strumporna isolerar din kroppsvärme, transporterar fukt och svett effektivt samt värmer även när de är fuktiga. Våra strumpor och sockor passar alltså utmärkt i din vardag och när du är ute i naturen.

Liner Classic

För vardag och fest

Strumporna som fungerar lika bra på kontoret, i soffan, med kostymen som när du cyklar till jobbet eller går ut med hunden. Precis som Skilled Socks har utvecklats för optimal funktion för löpning eller skidbacken är våra Linerstrumpor gjorda för att passa perfekt i din vardag.

Tre längder

Liner Classic är en slätstickad, tunn mellanhög strumpa med elastan för bekväm passform. Finns i flera färger och i tre höjder:

 • Shoe Liner – Kort ankelstrumpa
 • Liner Classic – Klassisk mellanhög strumpa
 • Knee-high – Knähög strumpa
 • Finns också för barn

Alla våra liner strumpor består av 60% Merinoull, 35% Polyamid och 5% Elastan.

Till våra Liner sockor

Socks 200

Socks 200 består av Ullfrotté Original, samma material som i vår underställ. Perfekt för dig som ofta fryser om fötterna då sockorna isolerar värme effektivt samtidigt som de är tunna nog att passa i de flesta skor när det börjar bli lite kyligare ute. Insidan består av isolerande ullfrotté 200 i foten medan skaftet är ribbstickat för bra passform. Materialspecifikation: 50% Merinoull, 45% Polyamid, 5% Elastan

Ett första och andra lager

Passar också som ett tunnare andra lager i vandringskängan tillsammans med en Liner Classic eller Skilled Liner Classic.

 

 

Till Socks 200

Socks 400 Logo

Socks Logo 400 är våra mest populära aktivitetssockor. Logo Socks 400 är en mellanhög socka stickad av värmeisolerande Ullfrotté Original 400 på foten och ribbstickat skaft för optimal passform. Finns för både barn och vuxna och håller er varma och torra året om.

Varmt för de små

Kids Socks Logo 400 passar lika bra på utflykter, som utelek och friluftslivsaktiviteter. Består av värmeisolerande ullfrotté på foten och har en ribbstickat skaft för att sitta på plats hela dagen.

 

Socks 400

Socks Classic 400

Socks 400 är en extra varm aktivitetsstrumpa för yrkesarbetare och friluftsmänniskor! Sockorna har Ullfrotté på insidan som värmer dina fötter effektivt under höst, vinter och vår. Perfekt för extra värme i pjäxorna, som lager 2 i en rymlig skalkänga eller för mer lågintensiva aktiviteter under kallare förhållande. Med andra ord, en pålitlig klassiker i kylan.

 

TIPS
Socks 400 finns också i en knähög variant som fungerar bra i rymligare alpintpjäxor eller i andra skor med högre skaft.

Till Socks 400

Socks Classic 600

Passar perfekt i stövlarna en regnig höstdag såväl som ett måste att ha med ut på tur. Efter en dags vandring byter du till Socks Classic 600 och kryper ner i sovsäcken. Du kan också bära dem som ett värmeisolerande lager två i rymliga skor.

För dig som arbetar utomhus

Passar perfekt under höst och vinter i rymliga arbetsskor, när du behöver hålla dig varm, torr och bekväm.

Socks 600

Socks 800

Vår klassiska Raggsocka är perfekt för kalla vinterdagar, mysiga kvällar vid brasan och för att sova i när du tältar. Varma, mjuka och slitstarka sockor som kommer hålla dig varm under många år. Perfekt som present eller julklapp. Precis som resten av våra strumpor och sockar är de stickade i fabriken i Östersund.

Socks 800 är våra tjockaste strumpor i vårt klassiska material Ullfrotté Original.

Socks 800

Skilled Socks

Tillsammans med våra användare, som har använt och testat Woolpowers produkter år efter år, utvecklade vi våra mest avancerade funktionsstrumpor: Skilled Socks.
Vi har kombinerat våra material Ullfrotté Original och LITE för att optimera din upplevelse i naturen.

Skilled socks finns i två tjocklekar och i flera längder, och är vår mest tekniska strumpa som är konstruerade med flera paneler som är anpassade till fotens form och yttre slitage.
När du rör dig förseglar sluter strumporna tätt runt din fot och stannar på plats och mjukar upp dina steg. De är designade för att förhindra blåsor, till exempel från snörning på en sko.

Skilled Liner

 • En tunn flatstickad teknisk strumpa
 • Stabiliserande elastiska band vid ankel och vad för att hålla strumpan på plats
 • Andningsbar och fukttransporterande meshpaneler
 • Extra stöd för fotryggen
 • Förstärkt häl
 • Integrerad tåsöm.

Skilled 400

 • Tjockare socka med paneler som varierar mellan flatstickning, Ullfrotté 400 och komprimerande stickteknik
 • Stabiliserande elastiska band vid ankel och vad för att hålla strumpan på plats
 • Andningsbar och fukttransporterande meshpaneler
 • Extra stöd för fotryggen
 • Förstärkt häl
 • Integrerad tåsöm.

Skilled Socks

Strumpor för alla tillfällen