Rocka Sockorna med Björn

Rocka Sockorna med oss!

Den 21 mars är det Rocka Sockorna dagen. En dag som initierats av Svenska Downföreningen för att hylla alla människors lika värde och rättigheter. Vi vill stötta deras viktiga arbete med att skapa rätt förutsättningar så att personer med Downs Syndrom kan leva som vem som helst och vara en del av att bidra till samhällets utveckling.

Under tre år har vi tagit fram en specialsocka till Rocka sockorna.  Under 2021 och 2022 har de varit designade av vår medarbetare Björn Högberg. Björn har arbetat hos oss sedan 2009.
Våra Rockiga Sockor har stickats av garner som blivit över från vår produktion. På så vis kan vi använda upp garn som annars kanske inte hade kommit till användning, samtidigt som vi kan sprida kunskap och uppmärksamhet om Down Syndrom.

 

Under 2024 har vi tyvärr inte haft möjlighet att skapa en specialsocka inför dagen,
men vi kommer att skänka 15% av försäljningen av strumpor under perioden 21/3-21/4 till Svenska Downföreningen.

Kom ihåg att du kan kan rocka sockorna även med våra andra modeller. Hitta din favorit bland våra sockar här.

Rocka Sockorna 2022

Sockorna kommer i par där den ena strumpan är marinblå med turkos tå och häl, och den andra strumpan är turkos med marinblå tå och häl.
Sockan är en tunn, slätstickad och mellanhög socka med elastan för bekväm passform.

Det finns några av Björns Rockiga Sockar kvar att köpa på för dig som registrerad på Mina sidor.

Rocka Sockorna 2021

Sockorna kommer i par där den ena strumpan är rosa med grön tå och häl, och den andra strumpan är grön med rosa tå och häl. Sockan är en tunn, slätstickad och mellanhög socka med elastan för bekväm passform.

Rocka Sockorna 2020

Sockorna kommer i par där den ena strumpan är rosa  och den andra strumpan är blå. Sockan stickades i Ullfrotté med integrerad tåsöm.