Rocka Sockorna med Björn

Rocka Sockorna med Björn!

Den 21 mars är det Rocka Sockorna dagen. En dag som initierats av Svenska Downföreningen för att hylla alla människors lika värde och rättigheter.Vi vill stötta deras viktiga arbete med att skapa rätt förutsättningar så att personer med Downs Syndrom kan leva som vem som helst och vara en del av att bidra till samhällets utveckling.

Förra året tog vi fram en specialsocka till Rocka sockorna designad av vår medarbetare Björn Högberg . Björn har arbetat hos oss sedan 2009 och har även i år designat årets specialsocka till Rocka Sockorna.  Vi stickar våra Rocka Sockorna strumpor av garner som blivit över från vår produktion. På så vis kan vi använda upp garn som annars kanske inte hade kommit till användning, samtidigt som vi kan sprida kunskap och uppmärksamhet om Down Syndrom.

Årest Rocka Socka finns till försäljning i vår webbshop och vår fabriksbutik i Östersund mellan 4-31 mars.
Vi kommer i år att skänka 15% av försäljningen av strumpan till Svenska Downföreningen.

 

Rocka Sockorna 2022

Sockorna kommer i par där den ena strumpan är marinblå med turkos tå och häl, och den andra strumpan är turkos med marinblå tå och häl.
Sockan är en tunn, slätstickad och mellanhög socka med elastan för bekväm passform. De har integrerad tåsöm. Logotyp och storleksinformation instickad i sockan.

Rocka Sockorna 2021

Sockorna kommer i par där den ena strumpan är rosa med grön tå och häl, och den andra strumpan är grön med rosa tå och häl. Sockan är en tunn, slätstickad och mellanhög socka med elastan för bekväm passform. De har  integrerad tåsöm. Logotyp och storleksinformation instickad i sockan.

Rocka Sockorna 2020

Sockorna kommer i par där den ena strumpan är rosa  och den andra strumpan är blå. Sockan stickades i Ullfrotté med integrerad tåsöm.