Beanie Classic Black

Mössan som gör stilen

Att välja mössa är inte alltid det enklaste. Mössan håller dig inte bara varm, den är även en accessoar som förmedlar din personliga stil. En mössa bör därför väljas med omsorg.

För att göra det enklare för dig att välja en mössa som är hållbart producerad, av personer med avtalsenliga löner och rättvisa arbetstider så har vi tagit fram en mösskollektion. Precis som alla våra plagg är dessa mössor stickade och sydda i Sverige. De nya mössorna har en klassisk design vilket innebär att du kan använda mössan år efter år utan att bli omodern.

Tillhör du dem som yttrat orden – “jag kan inte ha mössa, jag passar inte i det”? I så fall är det kanske dags att tänka om. Att välja mössa handlar om att hitta en som passar både din stil och ansiktsform och som känns skön att bära. Små detaljer kan göra stor skillnad. Är ditt ansikte runt eller rektangulärt så testa en mössa i lite lösare stil som ger ditt ansikte lite höjd. Om du däremot har ett avlångt ansikte så testa en mössa med uppvikt kant som sitter tightare på huvudet.

Visste du att Forskare pekar på att så mycket som 50 procent av vår kroppsvärme faktiskt försvinner via huvudet?

Beanie Jamtlann

Beanie Jamtlann är en klassisk stickad mössa med ett mönster inspirerat från Jämtländska historiska mönster. Mönstren användes främst på olika fälltäcken och den speciella vävmetoden skapade ett lager av luft som gjorde dem varma och sköna. Fälltäckena var ofta en nödvändig bruksvara samtidigt som de var en iögonfallande prydnad. Mössan har en uppvikt kant och en stor tofs upptill, även kallad “pom-pom”. Denna typ av mössa, tros ha använts redan på vikingatiden (800-1066). 1904 hittades en staty föreställande fruktbarhetsguden Frej på en gård i Rällinge i Södermanland bärande en mössa med en stor tofs.

Beanie Classic

Den här klassikern kallas ibland för mössornas farfar. Det är få tillfällen en mössa som denna inte passar in. Den kan bäras antingen med uppvikt eller nedvikt kant för att skapa olika personliga stilar. Mössan kommer i flera olika färger. Skapa en sportig stil med mycket färg eller en klassiskt modern stil med en mer neutral färg.

 

 

 

 

 

Beanie Ribb

När någon säger yllemössa så är det kanske den här modellen som de allra flesta tänker på. En mössa som sitter tight på huvudet och värmer öronen extra bra med hjälp av en uppvikt kant. Av alla mössor som finns är det här en av de mest populära och mångsidiga modellerna. Mössan går att matcha både med kavajen för att stilfullt glida runt på stan, eller med friluftsjackan för att mysa runt på skogspromenaden.

Beanie Retro

Denna mössa finns endast att köpa exklusivt i vår egen webbshop. Mössan är något längre än Beanie Classic vilket gör att den inte sitter lika tight mot huvudet. Den har även en tofs och en retroinspirerad etikett och mössan ger dig en skön och avslappnad stil oavsett var du befinner dig.

Visste du förresten att tofsen på mössan har sina rötter i militärhistorien. Under 1700-talet användes huvudbonader med olika tofsar och fjädrar för att beteckna olika regementen och rang inom militären.

Relaterade produkter