Färger inspirerade av naturen omkring oss

Sedan 1969 har vi, omgivna av ståtliga fjäll, djupa skogar och klara sjöar, producerat kläder i vinterstaden vid Storsjöns strand, Östersund. Närheten till naturen och erfarenhet av vädrets krafter gör att vi tryggt kan säga att vi vet vad som krävs för att hålla sig varm. Det är här, i den Jämtländska naturen, vi hittat inspirationen till våra färger.

Svensk produktion med fokus på hög kvalitet är grunden i hela vår affärsidé. Vi har sammanfattat det i meningen Responsibly Made in Sweden och det är precis vad en Woolpowerprodukt är — ansvarfullt tillverkad i Sverige.

Det som en gång började med nylonstrumpor har utvecklats till att bli Sveriges idag största sömnadsfabrik med fokus på varma och sköna underställ i vårt unika material Ullfrotté Original. Våra funktionella och tidlösa produkter är kärleksfullt tillverkade med högsta kvalitet och håller dig varm i alla väder.

Vi anser att en hållbar klädproduktion innebär att vi måste tillverka produkter som håller år efter år och motverka slit och släng. Det är därför inte ofta som vi kommer med nya produkter eller färger, så det är ett speciellt år för oss i år. Vi lanserar nämligen en helt ny mösskollektion, och vår storsäljare, Full Zip Jacket 400, kommer i tre nya färger. Färger inspirerade av naturen omkring oss.

Vi har valt att fokusera på tidlösa modeller och färger som kommer vara lika snygga om tio år som de är nu, fast med lite mer patina. Färgerna vi valt ligger oss nära i hjärtat och symboliserar på ett eller annat sätt vår hemregion, Jämtland.

Brunkullans stolthet

Marken i Jämtland är mycket speciell och unik. Den är nämligen väldigt rik på kalk och i dess jord trivs den sällsynta blomman Brunkulla (Gymnadenia niagra). Brunkullan är en liten orkidé som växer på blomsterängar. Men trots att den till storleken inte är så stor så är det svårt att missa den. Stolt sträcker den sig upp så högt den kan och den mörka roströda färgen går inte att ta miste på. Med sin söta, varma och rogivande doft av vanilj får den oss att slappna av och glömma alla måsten för ett tag. Brunkullan är Jämtlands stolta landskapsblomma och den har gett oss inspiration till den varma mörkröda färgen Rust Red.

Gammelskogarnas lugn

Östersund är omringade av djupa gran- och tallskogar, och Jämtland är faktiskt en av de mest grantäta regionerna i Sverige. I gammelskogarna runt oss finner vi ett lugn som är svårt att förklara. Vi känner trädens energi strömma genom oss. Vi lyssnar på naturens orkester som stämmer upp i kör, och vi tar djupa andetag för att fylla våra lungor med blommornas och växternas läkande aromer. I skogen landar vi för att vara här och nu. Färgen Forest Green har vi hämtat från gammelskogens lugn.

Fjällens prakt

Givetvis ska vi inte glömma fjällens prakt. En av våra favorittider att njuta av fjällen är under hösten. Tiden då naturen byter kostym och exploderar i färger av rött, orange och gult. När luften blir krispig, topparna pudras med säsongens första snö och marken fylls av ätbara godsaker som hjortron, svamp, blåbär och lingon. Den vackra rönnen som trivs i karga klimat lyser upp med nyttiga röda bär bland de gulnande bladen. Det finns en gammal folktro som säger att mängden bär på rönnbärsträden avslöjar hur mycket snö vintern kommer med. Från höstens färgsprakande tid, fjällens prakt och rönnbärens klara färg har vi plockat färgen Autumn Red.

Relaterade produkter