Plagg som håller i generationer

När gammalt vinner över nytt

Overall winner! Det var den utnämningen som en 11 år gammal Zip Turtleneck vann på SOG:s Sustainable Outdoor Awards 2022. Tröjan, som bara var till låns för tävlingen, var ett ställningstagande från vår sida för hållbar produktion.

De mest hållbara kläderna är dem som du använder, älskar och lagar. De kläder som går i arv för att älskas igen tills de blir helt utslitna och inte går att bära längre. Med andra ord, de favoritplagg som finns i din garderob just nu.

Som ett ansvarstagande företag är det vår uppgift att tala klarspråk om att mängden kläder som produceras, och konsumeras, idag är ett problem som påverkar klimatet negativt. För oss är det därför viktigt att de råvaror vi tar i anspråk under produktionen av våra plagg får en så lång livslängd som möjligt. Och att människorna bakom våra plagg har samma rättigheter och arbetsvillkor som du tar för givet för dig själv.

Därför är, och kommer vår filosofi alltid vara, att på ett hållbart och ansvarsfullt sätt tillverka högkvalitativa produkter som håller dig varm år efter år.

Scandinavian Outdoor Awards

The competition for the Scandinavian Outdoor Award™ is being held since 2005 to support product and design innovations from Scandinavia and to promote new member products.

The international jury will award the best product based on functionality, quality, innovation, design and sustainability.

Up to 30 products from Scandinavian Outdoor Group brands will be nominated winter and summer season to compete for the Scandinavian Outdoor Award™.

See all winners and nominees here