Woolpower LITE

Woolpower Lite utvecklades som ett komplement till Ullfrotté original. Det passar dig som är varm av naturen eller behöver ett tunnare underställ till mer högintensiva aktiviteter.

MER ULL - MINDRE VÄRME

Även om Woolpower LITE består av 80% merinoull brukar vi beskriva det som vårt svalaste material. Det kan låta konstigt, med tanke på den högre andelen ull, men det handlar om sticktekniken.

Det unika med Ullfrotté Original är öglorna på insidan som skapar en isolerande luftspalt mellan din hud och tyget, och luften ger extra värme.

LITE tyget är däremot ribbstickat så plaggen ligger närmare huden och effekten blir därför den motsatta. I stället för en isolerande luftspalt har tyget fler kontaktytor som leder bort din kroppsvärme. Därför upplevs LITE som svalare än Ullfrotté.

Perfekt för vår och sommar

LITE passar perfekt till mildare temperaturer och mer högintensiva aktiviteter, som löpning i fjällen under sommaren, eller till dig som inte fryser så lätt.

Vi rekommenderar också att kombinera ett underställ i Woolpower LITE som ett första lager i kombination med Ullfrotté 200, 400 och 600.

Med flera lager kan du enkelt reglera temperaturen under dina aktiviteter.

FÖLJSAMT OCH BEKVÄMT

Något av de värsta som finns är plagg som skaver eller sitter obekvämt.

Om vi ska bli tekniska, har merinoullen ett mikronantal på 19,5 och det i kombination med ribbstickningen, gör materialet till en optimal kroppsnära trikå, men fortfarande flexibelt.

Tyget är mjukare, mer följsamt och väldigt stretchigt.

Underställ Woolpower LITE