Vårt ansvar

Vårt ansvar

Vi gör varma underställ och sockor i ull hela vägen från garn till färdiga plagg. När du bär våra kläder kan du vara säker på att de har gjorts med ansvar för naturen omkring oss och arbetsmiljön för dem som jobbar för Woolpower.

Omtänksamhet

Vi vill ge våra kunder hållbara kläder som är producerade på ett sätt som stämmer överens med våra värderingar. Vare sig kläderna används på fritiden eller i yrket ska de värma hela vägen från insidan och ut.

Tillverkning

Vi tillverkar våra kläder i Östersund, Jämtland. Det har vi gjort sedan 1969 när företaget grundades. Våra sömmerskor syr ett helt plagg från början till slut och märker det sedan med sin namnetikett.

Läs mer

Merinofåren

Woolpowers merinoull är mulesing-fri och vi köper alltid vårt material direkt från tillverkarna i Sydamerika. Vi är noga med att fåren som vi tar ullen ifrån behandlas på ett bra sätt.

Läs mer

Vår miljö

För att göra en så liten påverkan på miljön som möjligt har vi alltid hållbarheten i bakhuvudet när vi utvecklar och producerar Woolpower-plagg.

Läs mer

Vi kan värme

Eftersom vi har vår produktion i Östersund och därmed direkt närhet till den svenska fjällvärlden vet vi hur du ska hålla dig varm när det är kallt ute.

Läs mer

Materialet

Vårt material Ullfrotté Original består till största del av något du inte kan se med blotta ögat. Läs mer om hemligheten bakom våra varma och mjuka plagg.

Läs mer

Tvätta ull

Osäker på hur du tvättar ullkläder? Woolpowers Ullfrotté Original kan faktiskt tvättas i 60 °C när det har blivit smutsigt. Om du behöver tvätta dem alls.

Slitstyrka

Det viktigaste är inte att tillverka så många plagg som möjligt, utan att producera plagg av högsta kvalitet som håller länge.

Läs mer