Vår fabrik

Med de konsumtionsmönster vi i västvärlden vant oss vid är det lätt att glömma allt arbete och alla människor som ligger bakom produktionen av ett klädesplagg. Det är något vi på Woolpower vill ändra på. Vi vill lyfta fram personerna som tillverkat just ditt plagg. I vår fabrik i Östersund sker all produktion som leder fram till det varma, slitstarka plagg som blir din följeslagare på olika äventyr.

Just nu bygger vi en ny fabrik i Verksmon, Östersund – Läs mer om vår unik satsning inom Svensk textilindustri.

HELA PRODUKTIONEN UNDER SAMMA TAK

Något som är unikt med oss på Woolpower är att vi har en ovanligt kort produktionskedja där största delen sker under samma tak. Vi tillverkar nämligen våra plagg, från garn till färdig produkt, i vår fabrik i Östersund, Jämtland. Det har vi gjort sedan 1969 när företaget grundades. På det här sättet kan vi ha en bra kontroll över hela vår produktion och vi kan säkerställa att vi håller vad vi lovar.

Hela produktionen är en som kedja där människorna är de kritiska länkarna som får kedjan att hålla ihop – alla på Woolpower är precis lika viktiga! Våra stickoperatörer ser till så att stickmaskinerna fungerar som de ska och att materialet som stickas fram håller rätt kvalitet. Sedan skickas tyget vidare till beredningen där det tvättas, formas och stansas till bitar med rätt passform. Därefter sys plaggen ihop och sömmerskan kontrollerar att plagget håller den höga Woolpowerkvaliteten. Slutligen packas produkterna och mellanlandar på vårt lager innan det skickas ut till våra kunder.

Stickning

Sticksalen - Hemmet för Ullfrotté Original

Beredning

Tvätta, Forma och Stansa

Sömnad

Från första till sista söm

Pack och Lager

Sista steget innan plagget når dig

Fabriksbutiker

Nyfiken på vilka som tillverkat dina kläder?

På denna sida kan du se vilka som jobbar hos oss