Vår fabrik

Med de konsumtionsmönster vi i västvärlden vant oss vid är det lätt att glömma allt arbete och alla människor som ligger bakom produktionen av ett klädesplagg. Det är något vi på Woolpower vill ändra på. Vi vill lyfta fram personerna som tillverkat just ditt plagg. I vår fabrik i Östersund sker all produktion som leder fram till det varma, slitstarka plagg som blir din följeslagare på olika äventyr.

Vi har byggt en ny fabrik i  Östersund – Läs om vår satsning

HELA PRODUKTIONEN UNDER SAMMA TAK

Något som är unikt med oss på Woolpower är att vi har en ovanligt kort produktionskedja där största delen sker under samma tak. Vi tillverkar nämligen våra plagg, från garn till färdig produkt, i vår fabrik i Östersund, Jämtland. Det har vi gjort sedan 1969 när företaget grundades. På det här sättet kan vi ha en bra kontroll över hela vår produktion och vi kan säkerställa att vi håller vad vi lovar.

Hela produktionen är en som kedja där människorna är de kritiska länkarna som får kedjan att hålla ihop – alla på Woolpower är precis lika viktiga! Våra stickoperatörer ser till så att stickmaskinerna fungerar som de ska och att materialet som stickas fram håller rätt kvalitet. Sedan skickas tyget vidare till beredningen där det tvättas, formas och stansas till bitar med rätt passform. Därefter sys plaggen ihop och sömmerskan kontrollerar att plagget håller den höga Woolpowerkvaliteten. Slutligen packas produkterna och mellanlandar på vårt lager innan det skickas ut till våra kunder.

Stickning

Sticksalen - Hemmet för Ullfrotté Original

Beredning

Tvätta, Forma och Stansa

Sömnad

Från första till sista söm

Pack och Lager

Sista steget innan plagget når dig

Fabriksbutiker

Våra medarbetare

Satsning på grön energi

Hållbarhet, miljö och klimat är hjärtefrågor för Woolpower och för företagets båda ägare, Daniel och Adam Brånby. Och det är ett engagemang som når längre än att tillverka funktionella plagg i merinoull. Woolpowers filosofi är enkel – det handlar om att ta ansvar i alla led.  Det främsta målet är att tillverka hållbara produkter av hög kvalitet, med hänsyn till både människa, djur och natur.

Ladda elbilen utanför Woolpowers fabrik - 1 minut från E14.

Tack vare ett bra och nära samarbete med bland annat Region Jämtland/Härjedalens projekt ”Förnybart i tanken” Jämtkrafts arbetsgrupp ”Elektrifiering av transportsektorn i Jämtlands län”, har Woolpower investerat i den största och kraftfullaste laddplatsen för personbilar i hela Östersund, precis utanför den nya fabriken.

Det finns sex stycken offentliga elladdstolpar, med plats för laddning av två bilar vardera, och en kapacitet om 300 kW per stolpe.

– Vi vill göra det lättare för fler att byta till elbil. Med 12 platser i kombination med den mycket kraftiga kapaciteten vi har, kommer det gå väldigt fort att ladda sin elbil. Laddplatsen kommer ligga ca 1 minuts bilfärd från motorvägen, vilket gör att det går fort och enkelt att svänga förbi att ladda sin elbil.

Solcellspark på taket

2200 solcellspaneler finns på fabrikens tak för att kunna generera förnyelsebar el till både fabriken och laddstolparna.
Solcellerna kommer att producera el som kan jämföra årsförbrukningen för ungefär 60 normalstora villor, cirka 950 000 kWh per år.

Anläggningen är en av de större solcellsparkerna på ett enskilt tak i Sverige.