Sömnad

Sömnad

Vi har totalt nio sömnadslinor och våra sömmerskor är uppdelade i team som arbetar med olika produkter. En del syr jackor och västar medan andra syr accessoarer, Long Johns eller Zip Turtleneck. Här jobbar ingen på ackord och kvalitet går alltid före kvantitet. Om en sömmerska upptäcker något fel i processen så avbryter hen produktionen för att åtgärda felet.

I en traditionell textilfabrik bemannas varje maskin av en sömmerska som syr en och samma söm eller detalj hela tiden för att sedan skicka plagget vidare till nästa person som syr en annan söm. Det innebär ofta väldigt enformig och stressande arbetsmiljö. Här på Woolpower vänder vi på allt. Den som syr flyttar mellan maskinerna och är, med stöd av de kvalitetsstandarder som vi satt upp i fabriken, sin egen kontrollant. Att flytta mellan maskinerna skapar också en bättre arbetsmiljö för sömmerskorna då det blir mer naturlig variation i arbetet.

Det är alltså en och samma sömmerska som syr hela plagget, från första till sista söm. När hen sytt klart hela plagget så kontrolleras det och om sömmerskan kan godkänna plagget signerar hen det med sitt eget namn. Namnetiketten som du kan hitta i alla våra plagg är därför både ett kvalitetssigill samtidigt som det ger våra kunder möjlighet att förstå att det finns en människa bakom varje plagg. En människa med mycket stor kunskap om sitt hantverk.

Om något fel skulle upptäckas klipper sömmerskan helt enkelt bort sin namnlapp och plagget säljs som andrasortering i vår fabriksbutik till reducerat pris, allt för att slippa slänga material i onödan.

Möt din sömmerska

Är rättvisa arbetsvillkor och en skälig lön något du tycker är viktigt? Vet du hur personerna som sytt dina kläder har det? Om du har på dig en tröja från Woolpower så kan du känna dig trygg med att människorna som tillverkat ditt plagg har en lön de kan leva på och rättvisa arbetsvillkor.

I fabriken i Östersund finns en av Sveriges största sömnadsenheter och totalt har vi nio sömnadslinor. Sömmerskorna är uppdelade i team som arbetar med olika produkter. En del syr jackor och västar medan andra syr accessoarer, Long Johns eller Zip Turtleneck. Här jobbar ingen på ackord och kvalitet går alltid före kvantitet. Om en sömmerska upptäcker något fel i processen så avbryter hen produktionen för att åtgärda felet.

Se vem som sytt din tröja