Miljö

För att göra en så liten påverkan på miljön som möjligt arbetar Woolpower alltid med hållbarheten i bakhuvudet. Både miljö-, kvalitets- och arbetsmässigt. Det genomsyrar hela företaget. Vi är helt säkra på att en bra arbetsmiljö i samband med ett avståndstagande mot externa miljöpåverkningar föder god kvalitet. Vi vill ge våra kunder kläder som är producerade på ett sätt som överensstämmer med våra värderingar. Vare sig de används på fritiden eller i yrket.

MERINOFÅREN ÄR FLORANS RÄDDARE

Ullen som vi gör våra plagg av hämtar vi från Patagonien. Vi vill stödja fåruppfödningen just där för att öka möjligheterna till att återställa den naturliga floran i ett, i dag, alldeles för utarmat landskap. Fårskötseln spelar nämligen en stor roll i att rädda marken i Patagonien. När fåren betar och sedan sprider frön stimuleras jorden till återväxt. Utan fåren i Patagonien så skulle marken utarmas väldigt snabbt.

ÅTERVINNING AV SPILLMATERIAL

När vi tillverkar våra plagg blir det en del spillmaterial. Det tar vi reda på och gör andra produkter av. Materialet som blir över gör vi bland annat till varma sulor och sittunderlag. Färgen på produkterna kan variera en aning beroende på spillmaterialet för dagen, men vi kallar den återvunnen grå.

GOD MILJÖ HELA VÄGEN

Det är viktigt att alla som jobbar för och på Woolpower har det bra på jobbet. Det gäller hela vägen från de nyfödda lammen till försäljningen av våra plagg. Alla som jobbar på Woolpower i Östersund har avtalsenliga svenska löner och arbetar inte på ackord. Vi är helt övertygande om att goda arbetsförutsättningar föder god kvalitet. När du köper kläder från Woolpower vet du vem som har sytt dem. Det står i plagget.

TVÄTTAS SÄLLAN

Tvättning påverkar naturen negativt, det vet vi alla. Woolpower-underställ behöver inte tvättas så ofta eftersom ullen har en naturligt renande effekt. Det luktar inte illa trots att det har blivit blött. När det använts ett tag och känns ofräscht kan en enkel vädring utomhus räcka för att det ska bli fräscht igen. Vill du ändå tvätta ditt underställ behövs egentligen inget tvättmedel. Men om du ändå vill använda tvättmedel rekommenderar vi vårt skonsamma ulltvättmedel Woolcare.