Höstvandring

Kvalitet

VI ÄR STOLTA ÖVER VÅRT HANTVERK

Du vet vem som har sytt ditt underställ när du köper det från Woolpower. Det står nämligen i plagget. Varje sömmerska syr in sin egen namnetikett i understället när det är färdigt och ett plagg sys från början till slut av samma person. När en av våra sömmerskor syr fast sin etikett i ett plagg säkerställs kvalitén direkt där och då. Det är något vi är mycket stolta över.

HELA PRODUKTIONEN UNDER SAMMA TAK

Vi på Woolpower tillverkar materialet på plats i Östersund och våra tekniker ser till så att stickningsmaskinerna fungerar som de ska. Sedan tvättas, formas och skärs plaggen så att de får exakt rätt passform för att sedan sys och slutligen packas. Alla som jobbar på Woolpower är precis lika viktiga – alla är en länk i en kedja som måste vara hel för att den ska fungera.

Eftersom produktionen av Woolpowers plagg finns i samma hus har vi god kontroll och korta led. Kedjan är som sagt viktig och den är betydligt kortare än vad du vanligtvis kan se på andra platser. Vi sitter bredvid varandra och kan prata med varandra utan mellanhänder. I dag är Woolpower Sveriges största sömnadsfabrik och snart kanske även den enda.

Skidåkning

VÅRT KLIMAT

Här i Östersund har vi ett kallt klimat och vi som arbetar på Woolpower behöver bara gå utanför dörren för att testa våra kläder. Dessutom samarbetar vi med många testpersoner som använder produkterna i skiftande, tuffa miljöer, både på fritiden och i yrket.

ULLEN STÄRKS

Ull ett unikt naturmaterial med mängder av positiva egenskaper. Men ull är trots allt inte lika slitstarkt som syntetiska fibrer. På grund av detta har vi blandat ullen med bland annat polyamid, vilket gör att vi kan tillvarata ullens alla förnämliga egenskaper men samtidigt tillverka ett hållbart plagg.

FÅ SÖMMAR

Sömmar är de svagaste länkarna i tyget och det är störst risk att materialet går sönder just där. Med färre sömmar blir plaggen dessutom mjukare. De flesta av våra plagg är därför uppbyggda av stickade tuber och saknar längsgående sömmar. Även muddarna till ärmar och ben är stickade i ett stycke.

Kaffe över eld

HANTVERKET

Det viktigaste är inte att tillverka så många plagg som möjligt utan att producera plagg av högsta kvalitet. Under hela produktionen genomförs därför olika kontroller och tester för att inga fel ska uppstå. Varje plagg sys av en och samma sömmerska som även kontrollerar plagget när det är klart och godkänner det med sin namnetikett. Vi är stolta över det vi tillverkar och vi vill stå för det.

ÄNNU BÄTTRE

Vår ambition är att få fram ännu bättre produkter genom förfinade råvaror och nya förädlingsmetoder. Forskningsinstitut, råvarutillverkare, maskinleverantörer och användare av Woolpower-underställ runt om i världen är våra källor till kunskap för framtiden. Kanske du har en idé? Hör av dig!

BRA MISSTAG

Sömmerskorna kontrollerar plaggen kritiskt. Är det något som har blivit fel sprättar hen bort sin namnlapp. Är felet av skönhetskaraktär, vilket sällan syns för ett otränat öga, men inte påverkar plaggets funktion säljs det som andrasortering i vår fabriksbutik i Östersund eller Butik & Outlet i Ånn. Om felet trots allt är så stort att vi inte kan sälja det, men funktionen ändå kvarstår, skänks plagget bort till välgörenhet.

LEVERANTÖRERNAS OCH VÅRA HÅRDA MILJÖKRAV

Woolpower köper sina råvaror direkt av erkända företag och håller en ständig dialog med dem. Det är viktigt för oss att våra leverantörer tar fasta på kvalitén och har hårda miljökrav.

Woolpower har som mål att tillverka produkter med hög kvalitet och funktion. Produkter som håller länge. Vi är idag certifierade enligt ISO 9001:2008 och ISO 14001:2004. Våra produkter är certifierade enligt STANDARD 100 by OEKO-TEX®. Vi arbetar ständigt med att förbättra oss inom våra områden.