Om oss

Woolpower tillverkar varma underställ och förstärkningsplagg i vårt egenutvecklade material Ullfrotté Original. Vi tillverkar alla våra produkter i Sverige. I vår fabrik i Östersund gör vi allt från att sticka och bereda material till sömnad, packning och lagerhållning. Vi har specialiserat oss på att tillverka funktionella produkter som tål extrema väderförhållanden, plötsliga väderomslag och olika aktivitetsnivåer. Våra kläder ska vara första valet för personer som spenderar stor del av sin tid utomhus och vill känna sig trygga med sin utrustning. Kläderna är lika uppskattade av fjällvandraren som av vindkraftteknikern.

VÅR VISION – VI SKA GENERERA VÄRME I 100 ÅR

Vår vision att generera värme i 100 år handlar dels om att tillverka produkter som håller människor varma i alla väder under flera år, men den handlar även om att vi som företag ska agera med värme och respekt mot allt och alla som på ett eller annat sätt är involverade, beroende eller påverkade av oss.

Vårt mål är att på ett ansvarsfullt och hållbart sätt, med människorna bakom plaggen i fokus, tillverka produkter som håller år ut och år in. Det innebär att vi har ett långsiktigt perspektiv på alla beslut vi tar. Kläderna ska vara tidlösa, funktionella och hålla mycket hög kvalitet i en strävan att motverka slit och släng. De resurser vi använder, hur vi använder dem och vad de används till är en fråga om ansvar för miljön, människorna och djuren. Vi har ett ständigt pågående förbättringsarbete för att vår produktion ska ha så liten påverkan på miljön som möjligt.

Woolpower är ett levande bevis på att det går att vara ett av de ledande företagen inom svensk textilindustri, det går att ha all produktion i Sverige, samtidigt som vi agerar med ansvar och omsorg gentemot vår omvärld.

VÅRA ÄGARE

Woolpower ägs av bröderna Adam och Daniel Brånby och är en del av familjeföretaget Ekstigen AB. I samma företagsgrupp hittar du Gränsfors Bruk, Wetterlings och Svedbro Smide, som bland annat tillverkar handsmidda yxor och den blå Svedbro kofoten . Alla tre företagen har något väldigt viktigt gemensamt: De behåller sin produktion i Sverige och värnar om hantverket, kunskapen, miljön och traditionen. Besök gärna våra kollegor på gransforsbruk.com, wetterlings.se och svedbrosmide.se för att lära dig mer om smide och deras produkter.

Det är Daniel och Adam samt deras far och tidigare ägare Gabriel Brånby som lagt grunden för Woolpowers starka övertygelse om att det på ett ansvarsfullt sätt går att vara ett tillverkande textilföretag i Sverige. Långsiktighet ska ligga till grund för alla beslut som fattas även om det innebär lägre vinstmarginaler på kort sikt. Daniel och Adam tvekar inte. Trots att kostnaden för en sömmerska i Sverige motsvarar ungefär 30 sömmerskor i exempelvis Bangladesh går de envist mot strömmen och behåller produktionen i Sverige.

VÅR HISTORIA

Woolpower hette tidigare Ullfrotté. Verksamheten grundades i Östersund 1969 som en produktionsenhet och underleverantör till Kooperativa Förbundet (KF) och hette då Vinetta. Företaget hade som mest mer än 530 anställda och tillverkade framför allt nylonstrumpbyxor. I början av 1970-talet utvecklades materialet Ullfrotté Original i samarbete med svenska försvaret. Målet var att ta fram varma, hållbara och lättskötta underställ. De första Ullfrotté-plaggen började tillverkas 1972.

Läs hur allt började och vägen till Sveriges största klädfabrik