0

ÅRETS HÅLLBARHETSPRIS 2023 på Habit fashion Awards

Produktchef Jenny Odqvist Kristensson och Operativ chef Ulrika Rogeman tog under torsdagen emot Årets Hållbarhetspris på Habit Fashion Awards i Göteborg

VI VANN!
Vi är så glada och stolta över priset och den fina nomineringen. Hållbarhet och ansvar är delar av vårt företags DNA och det här är ett pris som går till Woolpowers 240 medarbetare.

Läs gärna mer om våra tankar kring Hållbarhet och vårt hållbarhetsarbete.

Juryns Motivering:

”Med produkter sprungna ur behov och funktion görs inga snabba kast i vinnarens sortiment. Kvaliteten får aldrig äventyras och produktionskontrollen är minutiös. Därmed kan också fokus läggas på resursbesparingar som återbruk, solcellsenergi, forskning – och att bygga en helt ny fabrik. Årets hållbarhetsföretag visar att man genom en unik affärsmodell kan skapa en lönsam produktion i Sverige och samtidigt vara en förebild inom integration.

Woolpower, Icebug och Swedish Wool Initiative var finalisterna 2023. Juryn har under våren tittat på närmare 70 företag i branschen – såväl stora kedjor som småskaliga varumärken, detaljister, innovationer, organisationer, projekt och återvinningsaktörer.

Läs mer om priset här: Woolpower vinner årets hållbarhetspris