0

Woolpower söker produktutvecklare/produktingenjör

Produktutvecklare eller produktingenjör

Om tjänsten

Woolpower tillverkar och utvecklar kläder mot en väldigt tydlig produktstrategi; plagg som ska hålla en livstid, både till utseende och till kvalitet, och ska vara framtagna med respekt mot både människa, djur och natur. Kläderna ska också vara utvecklade utifrån ett cirkulärt perspektiv.

Vi är nu på jakt efter en ny produktutvecklare/produktingenjör som tillsammans med vår produktchef vill vara med och bidra i vår fortsatta resa mot att utveckla kläder, material och produktionen kring dessa principer. Tillsammans har ni ansvar för produktutveckling, produktkvalitet och hållbarhetsarbetet i företaget. Arbetet innebär nära arbete med våra få leverantörer och framför allt nära arbete med flera befattningar i vår produktion i Östersund.

Exempel på arbetsuppgifter kan vara:

  • Du är med och beslutar om vårt produktsortiment och utvecklar nya produkter.
  • Du utvecklar garner och övriga ingående råmaterial i plaggen för att förbättra dem ur kvalitets-, hållbarhets- eller produktionssynpunkt.
  • Du är med och utför Woolpowers hållbarhetsarbete mot uppsatt strategi och mål samt utvecklar dessa, vilket handlar mycket om att arbeta tätt med våra leverantörer för att utveckla deras produktion och processer.
  • Du definierar godkänd kvalitet på material och färdiga produkter för överlämning till produktion att följa.
  • Du definierar godkänd kvalitet på garner och trims tillsammans med våra leverantörer, samt följer upp och utvecklar dessa om behov finns.
  • Tillsammans med produktchef är du Woolpowers produktexpert gentemot våra kunder och agerar säljarnas högra hand när det gäller produktutveckling, produktkvalitet och hållbarhet. Det innebär bland annat att vara med att svara på upphandlingar, eller kommunikation till kunder rörande dessa områden.
  • I vissa fall kan du vara projektledare eller projektresurs i kvalitetssäkringsprojekt i produktion. Det innebär att förstå var felen uppstår och hur felen kan minimeras för optimal materialutnyttjande och effektivitet, vilket är a och o för att vara ett hållbart företag.

Om dig

Vi söker dig med brinnande intresse för textil, hållbarhet och produktion. Du har god kompetens inom textil och dess processer, gärna ull som fiber. Textilingenjörsutbildning är meriterande, men inte ett krav. För att trivas i rollen bör du vara analytisk, noggrann och systematisk och drivas av problemlösning. Struktur och ansvarstagande är viktiga ledord i denna roll. I tjänsten ingår mycket kommunikation både internt och externt vilket förutsätter att du har goda sociala samt kommunikativa egenskaper i både tal och skrift. Vid rekryteringen kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning (provanställning förekommer)
Sysselsättningsgrad:
 100 %
Tillträde: enligt överenskommelse
Lön: 
Kollektiv- och löneavtal enligt Tjänstemannaavtal TEKO.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 13 augusti 2023. Urvalsarbetet kommer att ske löpande så vi rekommenderar att du skickar in din ansökan snarast.

Välkommen med din ansökan!

Kontakt

Denna rekrytering sker i samarbete med Min Byrå och alla frågor rörande rekryteringsprocessen hänvisas till:

David Backa, rekryteringskonsult
Mail: david@min-byra.se
Telefon: 063-140482

Om oss

Woolpower är en av Sveriges största textilproducenter. Vi producerar varma underställ och sockor i ull, från garn till färdiga plagg. All produktion sker i Sverige, Östersund. Av erfarenhet vet vi vad som krävs för att inte frysa. Vårt mål är att sprida värme, och då menar vi både i form av funktionella plagg och att vara ett ansvarstagande företag. Woolpower arbetar alltid med hållbarheten i fokus!

Woolpower är inne i en kraftig tillväxtresa, då det är stor efterfrågan på våra hållbart producerade underställ. Vi är just nu 200 medarbetare och beräknar att bli ytterligare 40 medarbetare under kommande år. Under 2022 färdigställde vi vår helt nybyggda fabrik, också belägen i Östersund. Det är en unik satsning inom svensk klädesproduktion!

Läs om fler lediga tjänster