Vår andrasortering

Något av det värsta vi på Woolpower vet, är slit och släng. Vi vill att varje råvara som nyttjas ska få ett så långt liv som möjligt.
Samtidigt tillverkar och säljer vi produkter med höga krav på både funktion och utseende.

Vi är stolta över den kvalité som blivit vårt signum. För att bibehålla den har vi en gedigen kvalitetsprocess under hela tillverkningen av våra plagg. Trots det händer det att det ibland glider igenom ett plagg som inte uppfyller våra kvalitetskrav.

För att leva efter våra värderingar – att minska slit och släng men ändå ha höga kvalitetskrav – har vi valt att sälja plagg som inte lever upp till våra kvalitetskrav som andrasortering. Produkterna som säljs som andrasortering har exakt samma funktion som våra prima plagg, men med någon mindre skönhetsdefekt. Ofta är felet så litet att du som kund har svårt att hitta det!

Genom att sälja dessa produkter till ett reducerat pris i vår fabriksbutik, ser vi till att de här produkterna når en människa som kan nyttja plagget i hela dess långa livslängd.

Enda gången du inte vet vem som sytt din tröja

Om du har ett plagg från oss som saknar namnetikett är det mest troligt ett plagg från vår andrasortering. För om sömmerskan hittar något vid sista kontrollen som gör att plagget inte möter kraven – då klipper hen bort sitt namn.

Funktion före Mode

Ofta är felen i vår andrasortering så små att det är svåra att upptäcka. Ibland syns de tydligare. Det som dock alltid gäller, är att funktionen inte är påverkad. Plaggen kommer att hålla dig varm och bekväm oavsett utseendet.

Exempel på skönhetsdefekter kan vara:

  • Ränder i de stickade materialet
  • Etiketter som är sneda
  • Sömmar som inte helt linjerar i vid halsen

Vad blir andra sortering?

Ett tredje liv

Ibland kan det bli fel som till viss del påverkar funktionen. Även dessa plagg går fortfarande att använda, men vi har valt att inte sälja dem. Dessa plagg skänker vi till välgörenhet. På så sätt har vi sett till att alla plagg vi tillverkar når en användare som får dra nytta av den fina värmande funktion som våra plagg erbjuder. Det tycker vi är bra för både miljön och samhället!

Hitta vår andrasortering

Vår andrasortering kan du köpa i vår fabriksbutik i Östersund eller i vår Outlet som finns i Ånn, mellan Duved och Storlien. Nu kan du som registrerad medlem i Sverige köpa andrasortering online.

Obs! Just nu levererar vi endast andrasortering inom Sverige.

Registrera dig på Mina sidor