Grove W Woolpower – framtiden är här

När vi tillverkar våra produkter får vi en del rester. Dessa rester pressas ihop till ett filtmaterial som vi bland annat tillverkar sittunderlag och sulor av. Nu har vårat spillmaterial även blivit en del av Icebugs mest hållbara sko hittills. Grove W Woolpower är kronjuvelen i Icebugs walking-kollektion vintern 2019. Modellen kammade hem ISPO awards i kategorin Urban – Street & Lifestyle och den är dessutom den mest hållbara sko Icebug någonsin gjort. Utseendet, världens bästa grepp under sulan och den låga vikten får du på köpet.

Grove W Woolpower BUGrip

Dubbat - Klicka för att handla nu

Grove W Woolpower Michelin

Odubbat - Klicka för att handla nu

Många bra saker redan, eller hur? Det finns mer…

Bloom foam + Woolpower innersula

Innersulan i Grove är gjord med återvunnet ull från Woolpower och med 20% Bloomfoam för att ge extra komfort. Bloomfoam är skadliga alger som skördas för att bli användbara skumprodukter istället. Det ger liknande egenskaper som EVA som är det vanligaste materialet man använder i mellansulor och innersulor. Genom att använda Bloomfoam hjälper det inte enbart till att rena vattnet utan det ger även lägre koldioxidutsläpp och minskar vår användning av icke förnybara resurser.

Återvunnet material och världens bästa grepp.

Grepp som inte slits ut. Icebug skor är gjorda för att användas, mycket. Våra BUGrip-dubbar med toppar av karbidstål är nästintill omöjliga att slita ut. Och även om du skulle råka tappa en dubb eller två är det inget problem. 20% återvunnet gummi i yttersulan. Vi använder återvunnet material så ofta det är möjligt och utan att det påverkar slitstyrkan. Just nu ligger gränsen för vad som kan vara återvunnet vid just 20% - för att inte skon ska slitas för fort och därmed inte bli ett långvarigt och hållbart val.

Mariell Bjuhr, designer på Icebug, om samarbetet:

“Grove är ett lyckat exempel på ett samarbete mellan sko- och klädindustrin. Vi använder spillmaterial från svenska Woolpowers klädproduktion för att förbättra funktionen och hållbarheten I våra skor. Genom att använda deras spill får materialet ett nytt liv”

Dubbar eller inte – du väljer.

Grove W Woolpower finns i två versioner. En med BUGrip®-dubbar och en med Michelinsula. Båda är vattenavvisande och har en lång dragkedja på insidan av skaftet.