0

Ull är lika bra på förskolan som fjällturen

Barn som leker i skogen, i klädd Full Zip Jacket

Det är alltid onödigt att frysa

Det spelar ingen roll vilken aktivitet du hittar på med barnen utomhus, det är och kommer alltid att vara onödigt att frysa. Speciellt när det finns kläder och material som håller er varma oavsett om det är kallt ute eller om ni blivit blöta i höstregnet.  

Här har vi listat tre av ullens egenskaper som vi anser visar att plagg av ull passar lika bra på förskolan som på fjällturen.

Håll kvar luften nära kroppen

För att ditt barn ska hålla värmen riktigt bra behövs det kläder som kan isolera den varma luften närmast kroppen. Vår ullfrotté original, är en stickad frottévara där ena sidan är slätstickad och den andra består av frottéöglor. De fluffiga frottéöglorna i kombination med ullens krusiga fibrer binder mycket luft. Eftersom materialet har få kontaktpunkter leder kläderna inte bort kroppsvärme. Istället så fångas kroppens egna värme i materialet så att ditt barn kan leka vidare utan att frysa.

Leder fukt från kroppen

När barnen är ute och leker, springer och hoppar blir deras kroppar svettiga. För att inte bli kalla och behöva avsluta leken, är det viktigt med material och kläder som hjälper till att transportera bort fukten från kroppen. Kort sagt, fukt från en varm kropp strävar ut dit luften är kallare. Ullens fiber och sättet vårt material är stickat hjälper till med fukttransporten, och då håller ni er varma även när materialet är fuktigt. Detta fungerar precis på samma sätt oavsett om det är kallt eller varmt ute – vårt underställ håller dig varm på vintern och sval när det är varmt. 

Tvätta sällan

Vi vet! Som förälder spenderar du väldigt mycket tid med att tvätta. Och att tvätta kläder är faktiskt det som sliter allra mest på dem. Det finurliga med ull är att det är självrenande och inte behövs tvättas så ofta. Skona därför miljön och strunta i att tvätta, en enkel vädring kan räcka. 

All smuts går dock inte att vädra ut,  utan fläckarna från lera, gräs och ketchup måste tyvärr tvättas bort. Så när dagen kommer då du trots allt måste tvätta, då är det bra att använda ett tvättmedel för ullkläder, exempelvis Woolcare. Det är ett skonsamt tvättmedel som innehåller det naturliga ullfettet lanolin, vilket hjälper till att vårda ullens egenskaper.
 

Lager på lager principen

Hur man klär sig varmt

Håll fötterna varma