GÖR ER REDO FÖR ETT LITET ÄVENTYR

Ett troll, en fe eller en älva. Det var något som rörde sig bakom träden, eller hur?

För att ge våra yngsta utrymme att vara tillsammans i naturen fokuserar vi nu på naturorienterade färger inspirerade av vår egen omgivning. Alla våra barnkläder är gjorda i Ullfrotté original och stickade och sydda i Östersund. Låt barnens upptäckarglädje och nyfikenhet ta plats, både i vardagen och i de stora äventyren. För våra små utforskare finns många små skatter att hitta i naturen, som blommor, stenar eller en tallkotte.

Det är onödigt att frysa, oavsett vilken aktivitet ni gör tillsammans med barnen

Oavsett om ni är vana naturrävar eller just upptäckt magin i naturen finns många anledningar till att upptäcka och uppleva den tillsammans. Forskning visar på många anledningar till att få in friluftsliv och tid i naturen i våra barns uppväxt, oavsett om det är en skogspromenad eller ett fjälläventyr. Här kan ni frossa i information, tips och inspiration till små vardagsäventyr och hur ni håller er varma och torra medan ni upplever dem.

Omgiven av skimrande vatten

Inspirationen till vår ljusgröna färgen, Lake Green, kommer från de Jämtländska vatten som omger oss. Färgen har sina rötter i både den skimrande, blågröna fjällsjön Blanktjärn som med sin magi trollbinder människor året om med sin färg, sin klarhet och sina vackra omgivningar. Såväl som Storsjön som omges av både av höga fjäll, stora skogar och rymmer ett hem till de mytomspunna Storsjöodjuret, som både vuxna och barn letat efter under lång tid.

Emmas tips till vardagsäventyr och hur ni håller er varma under tiden.

Emma Wiking jobbar som pedagog på en av I ur och Skurs konceptbyggda förskolor, i Haninge. Hon har jobbat som förskollärare i 15 år men är också utbildad friluftsledare. Ibland behöver vi alla påminna oss om att det inte behöver vara så komplicerat. Du måste börja med dom små äventyren, innan det går att genomföra ett större. Lär känna dig själv i naturen och bli bekväm sen kan du ta nästa steg. Små saker som skapar minnen för livet, och om du har tur tänder en gnista till ett livslångt intresse. Läs fler av Emmas tips för hur ni ska klä er och vilka små äventyr ni kan göra.

Bättre självkänsla, ökad inlärningsförmåga och att bli en bättre vän

Mer och mer forskning görs på området Utomhuspedagogik, vilket visar stora positiva effekter hos barn som spenderar mycket tid i naturen och med friluftsliv. Lotta Söderström är pedagogisk kvalitetsutvecklare på I ur och Skur och berättar mer om hur ni kan få in utomhuspedagogikens fördelar i vardagslivet.

Tips för friluftsliv med barn

Att ha med barnen ut i skogen och på fjället har alltid varit naturligt för oss. Men, vi har förstått att det kanske inte är alla som känner likadant.

Få mer tips av Friluftsfrämjandet

Här finns information om friluftsfrämjandets aktiviteter nära dig.

Nyfiken på I Ur och Skur?

Läs mer om I ur och Skurs verksamhet eller sök upp förskolor nära dig.

Ullens egenskaper - För fjäll och förskola

Det spelar ingen roll vilken aktivitet du hittar på med barnen utomhus, det är och kommer alltid att vara onödigt att frysa. Speciellt när det finns kläder och material som håller er varma oavsett om det är kallt ute eller om ni blivit blöta i höstregnet.

Upplev naturen tillsammans - skapa minnen för livet

Mjuk värme för de små

Lek och bus tar mycket energi. Därför är det viktigt att dina barn får en riktigt trevlig vila när de behöver det. Bädda ner dem i våra mysiga barnfiltar gjorda av vår unika Ullfrotté Original 400. Perfekt för extra värme i sängen, i barnvagnen eller att gosa med i soffan. Våra filtar är gjorda av ull så du behöver inte tvätta dem så ofta. Men om du behöver det kan de tvättas i maskin, så att du kan hålla dem fräscha och rena oavsett hur mycket kärlek dina barn ger dem.