Höga Kusten Winter Hike

Höga Kusten Winter Hike går av stapeln i mitten av februari varje år. Här kan du, tillsammans med människor från hela världen, testa att vandra med snöskor i den magiska Skuleskogens nationalpark.

Hiken arrangeras av FriluftsByn tillsammans med oss på Woolpower, Gränsfors bruk och Naturkompaniet. Innan hiken börjar så håller vi en föreläsning om hur du klär dig bäst för att hålla dig varm och torr när du är ute på vintern. Under den andra natten så arrangerar vi Woolpower Dip där du kan få testa vad som är så speciellt med vårt material Ullfrotté Original.

Ta chansen att följa med oss ut på ett härligt vinteräventyr!

Under tre dagar upplever vi världsarvet Höga Kustens makalösa natur, lär oss nya saker under friluftluftsskolor, myser vid lägereldarna och massa annat skoj. Äventyret avslutas med en hejdundrande after hike i FriluftsByn.

Anmäl dig idag – Höga Kusten Winter Hike

Med koden “Woolpower” får du 500 kr rabatt på registreringsavgiften för både Explorer och Expedition

Explorer

Stora upplevelser mindre packning

Expedition

Den totala upplevelsen

För erfarna och nyfikna nybörjare

Höga Kusten Winter Hike passar både dig som har vintervandrat och tältat på vintern tidigare och du som är nyfiken nybörjare. De flesta som följer med ut har faktiskt aldrig tältat på vintern förut så du är inte ensam om det här är din första gång. Du tar med dig din egen utrustning medan transporter, sju måltider mat, kurser och after hike ingår i äventyret. Du kan även hyra tält och sovsäck.

Du kan välja mellan två typer av upplevelser:

  • Expedition där du bär med dig all din utrustning och sover vid två olika nattläger.
  • Explorer där vi inleder med att slå upp våra tält och därefter gör dagsetapper.

Båda grupperna möts under båda dagarna och den andra natten delar vi nattläger. Läs mer om de två upplevelserna på länkarna ovan.

 

 

Skön gemenskap och massa skoj

Vissa tar med sig vänner och familj medan andra kommer själva och blir en del av gemenskapen. Redan på onsdagskväll är det förkväll i FriluftsByn och innan vi kliver på bussarna på torsdag så arrangeras även en introduktionskurs till Friluftsliv på vintern där man har chans att lära känna andra deltagare.

Du kommer att träffa oss på Woolpower redan under introduktionen på torsdag morgon men också såklart under vandringen. På fredag kväll kommer de som vill (om det är många som vill kommer vi lotta ut möjligheten) att få prova ett Woolpower dip, vilket är att bada isvak och sedan ta på sig ett underställ i Ullfrotté 200 och uppleva den värme som bildas.

Det här är helt enkelt ett fantastiskt äventyr som kommer ge minnen för livet. Många återkommer faktiskt år efter år just för kombinationen av vacker natur och härlig gemenskap. Du hittar all information, program, tider och tips på hur du förbereder dig här: Höga Kusten Winter Hike

Jerry gjorde drömmen till verklighet

Höga Kusten Hike