Samma kollektion i 40 år

En 40 år gammal kollektion

Vårt produktsortiment har till stor del sett likadant ut i 40 år. Det är ett medvetet val.

För oss handlar det inte om att ta fram nya kollektioner eller produkter varje säsong eller ens varje år. Vår filosofi är att producera kläder som uppfyller ett tydligt syfte, och som håller en livstid – både till utseende och till kvalité.  

Vi vet att kläders största miljöpåverkan kommer från produktionen. Det hållbaraste plagget är alltså det du använder år efter år efter år, tills det är helt utslitet. Våra produkter är därför utvecklade med fokus på funktion, hög slitstyrka, komfort och en tidlös design. Allt för att du ska kunna använda dem så länge som möjligt.

Produktutveckling hos oss handlar mer om tekniskt nörderi ner på fibernivå än framtagning av nya produkter. Fokus ligger på att optimera redan befintliga produkter och material samt hur vi ska ta om hand om utslitna produkter så att vi kan förlänga råvarans livslängd.

Bara genom att ge varje råvara ett så långt liv som möjligt kan vi kalla oss hållbara.

Tidlösa plagg som håller i många år

Grunden i vår affärsmodell är att skapa tidlösa plagg med hög funktion och kvalitet. Utifrån det har vi formulerat en produktstrategi för utveckling av produkter.

De plagg och produkter vi tillverkar: 

  • Tas fram med ett tydligt syfte och bästa möjliga funktion utifrån användningsområde. Vi tillverkar produkter med hög kvalitet där funktion alltid går före mode.
  • Tillverkas av material ska tas med syftet att ge produkten hög slitstyrka, men samtidigt ha så låg påverkan på miljön som möjligt.
  • Tillverkas med respekt för både miljön och de människor som skapar dem. För oss är det viktigt med hållbarhet och ansvar i alla led.
  • Vara designade och konstruerade så att en effektiv och ekonomisk produktion är möjlig.

EN HÅLLBAR PRODUKTION

Vi uppnår en hållbar produktion genom att vara statiska i vårt sortiment och använda oss av färger och modeller som funkar år efter år.

Ett statiskt sortiment gör att:

  • Vi kan producera med jämn takt hela året om i stället för att ha låg och högsäsong.
  • Vi kan ha bra framförhållning av inköp av garn och annat råmaterial gentemot våra underleverantörer och kan lägga order på stora volymer. Det ger dem i sin tur möjlighet till en trygg, effektivare och mer hållbar produktion.
  • Vi aldrig behöver kassera material från produktionen för att ett material eller färg har utgått ur sortimentet
  • Våra återförsäljare behöver aldrig rea ut plagg, då de vet att samma plagg gäller för nästkommande säsong.

Med andra ord kan man säga att vi har arbetat enligt metoden slow fashion redan från företagets start.