Menu

Det ska vara lätt att välja rätt

Nu lanserar Woolpower en ny hemsida och webshop tillsammans med östersundsbyrån Mina Bästa Polare, som vänder sig både till privat- och yrkeskunder. Hemsidan ska tydliggöra företagets starka värderingar och ansvarsfulla produktion.

– I dag ställs det höga krav på konsumenterna som själva måste ta ansvar för vad de köper. Det kan vara svårt att veta vad man ska välja för att köpa produkter som tillverkats på ett miljömässigt bra sätt. Det finns ett stort antal miljömärkningar och mycket att läsa på om. Vi vill att det ska vara enkelt för alla att hitta information och sedan ta rätt beslut, säger Karin Sundström, marknads- och kommunikationschef på Woolpower.

Woolpower har tillverkat underställ i merinoull sedan början av 1970-talet. Hela produktionen finns under ett och samma tak i Östersund, Jämtland. Sömmerskorna syr ett helt plagg från början till slut för att sedan märka det med sitt namn som ett kvalitetssigill. I stället för att sitta vid samma maskin flyttar sömmerskan mellan olika maskiner och är sin egen kontrollant. Innan dess stickas materialet i specialbyggda maskiner som står i samma byggnad.

Som ett led i att informera om produktionen och materialens goda funktion lanserar Woolpower nu en ny hemsida och webshop. Den ska förenkla för konsumenterna att göra ett medvetet val. Till exempel kommer alla medarbetare på Woolpower presenteras med namn och bild så att konsumenterna ska kunna se vem som faktiskt har sytt tröjan de köpt.

– I all vår kommunikation vill vi informera och lära människor hur de ska klä sig för att inte frysa. Men vi vill samtidigt att de ska känna värme i att veta att de har gjort ett miljömässigt och etiskt gott val, säger Karin Sundström.

Woolpower vill göra kläder som överensstämmer med värderingarna som genomsyrar hela företaget. Kläderna ska vara tidlösa, funktionella och hålla mycket hög kvalitet – i en strävan att motverka slit och släng. Ett långsiktigt tänkande skapar hållbarhet vilket är Woolpowers största fokus.

– Man kan alltså säga att vi arbetar med värme i dubbel bemärkelse. Vi gör varma ullprodukter och vi vill vara ett företag som tar väl hand om anställda, samarbetspartners, djur och miljö, bekräftar Karin.

Både webshopen och hemsidan finns tillgänglig på svenska och engelska. Leverans av produkter kommer endast göras inom Sverige. Men övriga distributörer världen över finns presenterade för den som vill göra sin beställning utomlands. Besök hemsidan på woolpower.se. Pressmeddelandet och bilder hittar du här: Woolpower förstärker sina grundvärderingar